facebookinstagramyoutubeKontaktperson 

Christian Frank 

 

Telefon 

918 10 606

 

Epost 

post@kirkerudgard.no 

 

Adresse 

Kirkerud Gård

Gamleveien 712 

1487 Hakadal

 

Kultur

GuitarHandsMusikk
Musikken står sentralt på Kirkerud og har vært utgangspunkt for Inn på tunet-virksomheten på gården fra starten. Tre generasjoner er aktive utøvere på vokal, piano, bass og en rekke blåseinstrumenter. Gjennom flere tiår har Frank-familien vært knyttet til miljøet rundt New Orleansjazzen i Oslo. For tiden gjør den yngste generasjonen seg bemerket med egenskrevne låter i pop-/ soulmusikksjangeren.


terapi-quoteMusikk som kommunikasjonsform er viktig for oss. Instrumenter og klanger kan nå lenger enn ord. Musikk kan skape kontakt og bidra til sterke opplevelser. Uavhengig av musikalske ferdigheter kan vi utfolde oss i relasjon og samspill gjennom musikken. Trygge rammer er en forutsetning for å utvikle seg i et fellesskap

 

Matkultur
Duften fra basilikumen du har sådd selv, synet av paprikaen terapeutiskhagearbeiddu har fulgt fra et lite frø, smaken av egendyrkede cherrytomater og gleden over å blande din egen pesto av løpstikke, olje og gode krydder gir hverdagslykke. Lyden av sprøtt knekkebrød og fryden over stabler med nystekte flatbrød kan være symboler på en vellykket arbeidsdag og et godt arbeidsfellesskap.

 

Kulturuka på Kirkerud
Fem år på rad har vi hatt kulturuke i nært samarbeid med mange viktige bidragsytere. Kortreist kultur for folk på tvers av generasjoner. Jazz i siloen har blitt et varemerke. Nittedal teaters "Den hemmelige hage" har rørt både store og små. Flere ganger har det hele blitt krydret med "Flerkulturelle rytmer og smaker" fra Nittedal Røde Kors.  Kunstutstillinger, kåseri, visekveld, ungdomskonserter, bokbad og fotokurs har gitt et sydende liv på gården. Og nå er det snart tid for julejazz, nemlig søndag 22. desember, på låven på Kirkerud. Billettsalget er godt i gang. 

 

Flytopplevelse

Å skape noe kan gi flyt. I flytsonen blir vi oppslukt av det vi holder på med, det er noe vi mestrer som samtidig gir oss utfordringer. I aktiviteten glemmer vi tid og sted, vi føler oss ett med det vi gjør. Flytopplevelsen er som vitamininnsprøytninger. Den gir oss stadige tilbakemeldinger om at vi kan, vi duger, vi får til. Dette gir næring til god selvfølelse. Å ha et fellesskap om det å skape, som gjennom musikk, dyrking, fotografering, redesign eller for den saks skyld ved å samskape gode stemninger rundt et måltid kan gi dobbelt påfyll. å dele kulturopplevelser kan være en mulighet for å erfare flyt. Det er like viktig næring som D-vitamin, påstår vi.