facebookinstagramyoutubeKontaktperson 

Christian Frank 

 

Telefon 

918 10 606

 

Epost 

post@kirkerudgard.no 

 

Adresse 

Kirkerud Gård

Gamleveien 712 

1487 Hakadal

 

Om oss

IMG 5169Familien Frank bor på Kirkerud og bidrar på ulike måter i virksomheten på gården. Christian er daglig leder. Sammen med kona Kari eier han Kirkerud og han har sitt daglige virke her. Han er født og oppvokst på Kirkerud og overtok gården fra sin far, Pål. Ingunn og Pål bor i drengestua. Han har i dag en fleksibel pensjonisttilværelse, hun en aktiv rolle i Inn-på-tunet-virksomheten.  Bengt og Mona er også viktige bidragsytere på Kirkerud og binder tilbudet på gården sammen med Nittedal kommunes gruppetilbud. Nå forbereder de seg til den årlige juleforestillingen for inviterte gjester. 

Christian
Christian er vokst opp på gården og jordbruk har vært en viktig del av livet hans i alle faser. Han har agronomutdanning og praksis fra ulike bruk, før han selv overtok slektsgården i 1992. Christian har blant annet vært agronom og senere fjøsmester på Kongsgården.

På gutterommet lærte Christian å spille gitar i ungdomsårene og fortsatte den musikalske karrieren som bassist i ulike band som for eksempel Caledonia Jazzband. I dag er saksofon hovedinstrumentet og han er stadig aktiv på ulike scener i Oslos jazzmiljø. 

I Inn på tunet-virksomheten på Kirkerud har for arbeidspraksis i regi av NAV og for musikkgrupper i regi av kommunen vært hans hovedgeskjeft gjennom de siste 10 årene. Jazz i siloen og på låven har blitt et varemerke på Kirkerud. 


Kari
Kari er utdannet spesialist i klinisk psykologi. 

Karis rolle i Inn på tunet-virksomheten er å bidra til videreutvikling av tilbudet og til faglig påfyll relatert til psykologiske aspekter, samt kurs og foredrag. Hun er opptatt av forebygging, samspill, miljø og aktiviteter som stimulerer til livsglede. Hun har skrevet boka "Du ser jo så godt ut! Kronisk sykdom bak fasaden" og er en aktiv foredragsholder. Denne høsten har hun blant annet holdt foredraget "Å leve med utfordringer er litt som høst i lufta" i Bølgen kulturhus i Larvik og reiser straks til Trondheim for å bidra på Norges Bygdekvinnelags inspirasjonskonferanse med "Frivillighet, mestring og livsglede". 


Ingunn
Ingunn er utdannet agronom, hun er gift med Pål og har sitt daglige virke på Kirkerud. Ingunn har lang erfaring med Inn på tunet-aktiviteter, før det ble et begrep, bl.a. gjennom å være støttekontakt i mange år. Ingunn har vært melkebonde. Hennes spesialfelt er terapeutisk hagebruk og hun er særlig inspirert av arbeidet hos nordiske venner, som for eksempel Alnarp i Sverige.

Mattradisjoner er en stor interesse for Ingunn, som hun aktivt bringer inn i Inn på tunet-virksomheten. Sanselighet knyttet til mat kan gi inspirasjon til livet generelt. Ingunn legger gjerne til rette for at flere kan oppleve gleden over å dyrke og tilberede mat samt å dele et måltid. Dette krydrer hverdag og fest på Kirkerud.

 


Pål
Pål er musiker, vedprodusent, kompostmester og en levende forteller av historien på Kirkerud gård. Han var hovedperson i TV-serien ”Fjernsynsgården” på 60-tallet og har deltatt i en rivende utvikling i norsk landbruk. I dag holder han foredrag med utgangspunkt ”Fjernsynsgården” som belyser både lokalhistorien i Hakadal og metoder for gårdsdrift i den tidsepoken.

Til daglig er Pål engasjert i forefallende gårdsarbeid, samtidig som han opprettholder et aktivt musikkliv. Pål har lang musikalsk erfaring som spenner fra barokkmusikk til jazz. Han trakterer instrumenter som kontrabass og piano og trombone er hans hovedinstrument.